Foto’s: fotografiedenhaag.nl

De door de havenmeester van City Marina uitgelegde baan in de Entrepothaven lag weliswaar in de luwte van de zuidwesten wind, de regen had er uiteraard vrij spel en dat maakte het loodzware programma van drie manches, van ieder 24 minuten plus een ronde,er niet eenvoudiger op. Het unieke format van een race van 24 minuten oogstte veel waardering bij deelnemers maar ook bij die toeschouwers die de regen hadden getrotseerd om eerste Stand Up Paddle race in Rotterdam van dichtbij te aanschouwen.

De Nederlandse top liet zich in Rotterdam niet de kaas van het brood eten door de nieuwelingen en vochten onderling om de hoogste plaatsen. Daarbij viel de overmacht, waarmee Martijn van Deth (Huizen NH) alle drie de manches op zijn naam wist te zetten, bijzonder op. Vooral de snelheid van Martijn van Deth bij de start en op het laatste stuk richting de finish was fenomenaal. Op de momenten dat de achtervolgers het idee kregen in te lopen, pareerde Martijn met zijn opvallend lichtvoetige techniek de aanvallen met een tussensprint om zijn koppositie te verzekeren.

Scheveninger Erwin Janssen zag zijn krachtige slag beloond met een zekere tweede plek. De achtervolgers knokten vooral bij het passeren van de brug (verplicht knielen) en bij het ronden van de boeien om de resterende podiumplaatsen. Ard Rietveld (Gorinchem) en Dennis van der Panne gunden elkaar bijzonder weinig ruimte en vielen beide een maal tijdens de manoeuvre. Zij lieten elkaar in de overigens zeer sportieve strijd zo weinig ruimte dat zij puntgelijk eindigden en de derde plaats moesten delen.

Resultaat Heren:
1. Martijn van Deth (Naish)
2. Erwin Janssen (Hobie)
3. Ard Rietveld (Naish)
3. Dennis van der Panne (Nidecker)