Voor veel nietsvermoedende badgasten zal het er vast SUP-erleuk hebben uitgezien: de zee bezaaid met mensen die op het water staan!

Afgelopen zaterdag 3 september was er bij Jumpteam Scheveningen de SUPERSUP.

Het was al 2 keer verschoven (dubbele booking of stromende regen), maar nu ging het evenement dan toch door. Wat blijkt, 3 keer is scheepsrecht en de aanhouder wint, want wat een mooie dag kregen we kado!

De zee was spiegelglad, geen zuchtje wind en de zon liet zich na een verlegen zomer dan toch eindelijk in volle glorie zien! Ideale omstandigheden om mensen enthousiast te krijgen voor het stand up paddle-surfen.

Voor Caroline Ammerlaan (organisator SuperSup) ging een droom in vervulling. Om door middel van een evenement haar passie te delen. Zelf heeft Caroline meegedaan aan de SUP 11 City Tour, daar zag ze hoe je de mensen enthousiast kan maken voor een onbekende surfsport. Dat is gelukt!

Iedereen was aan het suppen! Enthousiastelingen die het voor het eerst gingen proberen, ervaren paddle surfers die verschillende boards wilden testen en zelfs die paar negatieve sceptici zijn gesignaleerd met een paddle in hun hand…

Maar naast promotie van de SUP was het vooral een actieve manier om jumpteamleden en vrienden van, weer eens op een andere manier met elkaar in contact te brengen.

Doel bereikt. Check!

Vanwege de drukte bij de waterlijn kreeg de race een alternatieve invulling, maar het was zeker een succes. Gaaf dat we dit toch nog voor elkaar hebben gekregen!

Het team Angulo met Rudolf Rabikan, Erik de Roode,Vincent Diephuis
en Hilman Samsuri wonnen de race. Klein detal: de organisatie had even gemist dat zij met een 14-footer het water op waren gegaan… Om het fair te houden, kreeg team Angulo daarom de ere-titel van SUPER-1 en volgde daarna de 3 beste teams.

Iedereen kreeg als dank voor hun inzet tegoedbonnen van Eurofun. De nummer 1 kreeg daarnaast een extra goodiebag van O’Neill en shirts van het evenement.

 

Caroline wil iedereen bedanken die deze dag tot een SUPer succes hebben gemaakt: het evenemententeam, de betrokken vrijwilligers van Jumpteam en alle vertegenwoordigers van de merken, die zo kort dag nog aanwezig konden zijn: Eurofun, Naish, Essential Store, Angulo, Fanatic, F-one, Paddle Surf Hawaii, Hilman, Red Paddle, Indoboards en O’Neill.

Het was SUP-ER!

 

Tekst: Caroline Ammerlaan

Fotografie: Jan Willem van der Kamp