Van 3 tot en met 11 december 2011 vindt de ‘Salon Nautique International de Paris’ plaats in Parijs. Deze watersportbeurs trekt ieder jaar zo’n 250.000 bezoekers en heeft een oppervlakte van meer dan 115.000 m2. Op zondag 4 december wordt ter ere van deze show door Naish Frankrijk een SUP race georganiseerd. De race voert over de Seine en gaat door hartje Parijs.

Er wordt een race van 10 kilometer gepeddeld. De start is bij de Bibliothèque Nationale de France bij de Pont Mirabeau en gaat naar de Port de Javel. Onderweg worden onder andere 15 bruggen gepasseerd en komen de peddelaars langs toeristische attracties als de Pont Neuf, de Notre dame, het museum d’Orsay en natuurlijk het hoogtepunt van de route; de Eiffeltoren.

Er is een zeer strenge selectie van deelnemers en het maximum van 100 racers staat dan ook vast. Naish atletes Chantal van Ruler en Carla Schellart vertegenwoordigen Naish Nederland in deze race. Deze ‘filles’ deden al eerder mee aan o.a. de SUP 11 stedentocht, de Real Trip in Makkum en hebben de laatste weken fanatiek getraind om deze pittige race te kunnen peddelen. Speciaal voor Naish maken de peddelaarsters een verslag. Dit is na afloop van de race te vinden op www.naishsup.nl.

Alle deelnemers kunnen worden gevolgd via een GPS systeem op www.mygeolive.com. De start van de race is om 08.30 uur.

Bon chance les filles!